GALLERIES
    TILLBAKA
    HEM

    Förberedelser

    Fotoplats

    Miljön är väldigt viktig för känslan i bilderna och den är värd att väljas med omsorg. Skog, öppna fält, en strand vid vattnet eller i hemmiljö – vad tycker ni bäst om och vad symboliserar er? Mitt viktigaste verktyg när jag arbetar är det naturliga ljuset, och därför älskar jag att fotografera utomhus. Om ni vill att jag kommer hem till er och fotar, fundera en extra gång över var det bästa ljuset finns så att vi får bästa möjliga förutsättningar.

    Tid

    Den bästa tiden att fota är inte mitt på dagen som många tror, utan på eftermiddagen/kvällen eller när det är molnigt. Jag bokar helst in fotograferingen dessa tiden då jag vet att det spelar en viktig roll för resultatet, men anpassar mig självklart efter er.

    Klädval

    Det är ert fria val vad ni ska ha på er under fotograferingen. Välj det som ni känner er bekväma i och skänk en tanke till fotoplatsen. Vad ni tycker passar in i miljön? Jag rekommenderar lugna/dova/naturnära färger och omönstrade kläder utan tryck. Är ni två så försök att klä er enhetligt men undvik att se likadana ut. Helst inte samma t-shirt med andra ord.. Fråga mig gärna om tips!

    Inspiration

    Pinterest och Instagram är fantastiska forum för att finna inspiration. Hittar ni något extra fint så skicka gärna bilderna till mig så vet jag vad ni gillar och har något att utgå ifrån!

    Tips

    Kom till fotograferingen utvilade och mätta. Ha gärna med er vatten och något litet att äta (och vid familjefoto barnets favoritleksak eller gosedjur) så ni inte tappar energin. Det är även väldigt bra att ha med er en varm jacka så ni kan värma er under de lite kyligare årstiderna. Jag hoppas ni kommer tycka att det är en riktigt minnesvärd och rolig upplevelse som vi får tillsammans.